blg_5

Fonksiyonel Tıp

Fonksiyonel tıp, hastalıkların kök nedenlerini araştırmaya ve bu nedenleri düzeltmeye odaklanan bütüncül bir tıp yaklaşımıdır.

Fonksiyonel tıp nedir?

Fonksiyonel tıp, hastalıkların kök nedenlerini araştırmaya ve bu nedenleri düzeltmeye odaklanan bütüncül bir tıp yaklaşımıdır. Aynı zamanda sağlıklı yaşamı sürdürülebilir kılmak için uygulanan koruyucu hekimlik uygulamaları da içerir. Kök nedenlere odaklanma yaklaşımı, özellikle kronik hastalıklarda belirgin bir iyileşme ile yaşam kalite ve konforunda belirgin bir artış sağlar.

Fonksiyonel tıp yaklaşımı bilimsel ve kanıta dayalı bir yaklaşımdır. Kişiye özel olması, hastayı bir bütün olarak ele alması ve kalıcı etkisi ile öne çıkar.

Fonksiyonel tıp ne değildir?

Fonksiyonel tıp, klasik tıbba alternatif bir yaklaşım değil; aksine destekleyici bir yaklaşımdır. Nitekim klasik tıpta bir hastalığa, organa ya da sisteme özgü yaklaşım benimsenirken fonksiyonel tıp konuyu çok daha kapsamlı şekilde ele almasıyla daha geniş bir perspektiften bakılmasını mümkün kılar.

Sonuç olarak fonksiyonel tıp: Hastalık odaklı değil, hasta odaklı; organ odaklı değil, sistem odaklı; tanının tedavisi odaklı değil kök neden tedavisi odaklıdır.

Fonksiyonel tıp mekanizması nasıldır?

Fonksiyonel tıp; yine bilinen biyokimya, fizyoloji, genetik, biyoloji, mikrobiyoloji ve toksikoloji gibi tıbbi bilimsel verileri kullanır, fakat bu verileri bütüncül bir bakış açısı ile ele alır. Fonksiyonel tıbbı klasik tıp yaklaşımından ayrıştıran en önemli noktalar; hastalığı değil hastayı baz alması, hastalık tanısı koymaktan öte hastalıkların altında yatan tetikleyici etkenlere odaklanması ve hastayı bir bütün olarak kabul edip spesifik olarak bir hastalık yerine fizyolojik, zihinsel ve ruhsal açıdan bütünü iyileştirmeyi hedeflemesidir.

Fonksiyonel tıpta kişi bir bütün olarak değerlendirilir. Bu doğrultuda kişinin hastalık – sağlık durumuna etki eden genetik, çevresel ve yaşam tarzına bağlı unsurlar göz önüne alınır.

Fonksiyonel tıp yaklaşımının merkezinde beslenme, yaşam şekli, çevresel etkenler ve mikrobiyatanın keşfiyle son yıllarda önemi giderek artan bağırsaklar ekseninde bağışıklık sistemi yer alır.

Fonksiyonel tıp ekip çalışması gerektirir. Bu ekibin olmazsa olmaz parçaları elbette bir fonksiyonel tıp hekimi ile fonksiyonel tıp diyetisyeni ve aktif iş birliği içindeki hastadır. Tedavi programları gibi beslenme programları da fonksiyonel tıp bakış açısı doğrultusunda kişiye özel olarak planlanır.

Klasik tıpta sıklıkla kullanılan “idiyopatik” (sebebi bilinmeyen) kavramı, fonksiyonel tıpta kullanılmamaktadır.

Fonksiyonel tıp çatısı altında hangi tedaviler uygulanır?

Fonksiyonel tıbbın hedefleri arasındadır.

Fonksiyonel tıpta çoğunlukla akupunktur, biorezonans, ozon, mezoterapi, hacamat, fitoterapi, homeopati, beslenme danışmanlığı gibi geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden yararlanılır. Fonksiyonel tıp tedavilerinde kişiye özel sağlıklı beslenme planlamasına öncelik verilir. Vitamin, mineral ve besin takviyeleri kullanılarak hastanın kronikleşmiş hastalık ilaçlardan kurtulması hedeflenir.

Fonksiyonel tıp ne vadediyor?

Fonksiyonel tıp size sağlıklı ve dengeli iyileşmeyi vadediyor. Fonksiyonel tıbbın bakış açısında sonuçtan öte hastalığın temel nedenlerini, yani semptomdan öte hastalığın temel nedenlerini bularak sistematik olarak bir iyileşme vadeder. Fonksiyonel tıpta kimyasal ilaçlar ya çok minimaldir ya hiç yoktur. Hastalığın kök nedenlerini bulup bu nedenleri tedavi ederek sizi iyileştirir. Fonksiyonel tıbbın genel yaklaşımı budur.

Fonksiyonel Tıp Hakkında Sıkça Sorulan Sorular.

Sağlıkla ilgili hiçbir konuda garanti verilmesi doğru değildir. Hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi, hastalarımıza da “%100 kesin tedavi”, “garantili sonuç”, “tedavi garantisi” gibi söylemlere itibar etmemelerini öneriyoruz.
Evet, yararlanılabilir. Ameliyat öncesi ya da sonrası, ilaç tedavisi ya da farklı terapi yöntemleri öncesi, sırası ve sonrası süreçlerde biorezonans tedavisi uygulanmasının bir sakıncası yoktur. Aksine kemoterapi, radyoterapi gibi yöntemlerin etkinliğinin artmasına destek olurken, istenmeyen yan etkilerinin de azalmasına ve hatta ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.
Tedavi planı kişiye özgü olarak belirlenir. Seansların süresi, sıklığı ve uygulanacak program, tamamen kişiye özgü olarak planlanır. Dolayısıyla tedavi süresi de buna göre değişkenlik göstermektedir.
Tedavi planı kişiye özgü olarak belirlenir. Seansların süresi, sıklığı ve uygulanacak program, tamamen kişiye özgü olarak planlanır. Dolayısıyla tedavi süresi de buna göre değişkenlik göstermektedir.

İletişim

Çalışma Saatleri

Pazartesi
08:30 – 18:30
Salı
08:30 – 18:30
Çarşamba
08:30 – 18:30
Perşembe
08:30 – 18:30
Cuma
08:30 – 18:30
Cumartesi
08:30 – 18:30
Pazar
Kapalı